DIY: Videz sproščene fige

Trend, ki ne preneha. Ker je ležerna. Sofisticirana. Praktična. In vedno malce drugačna.

Boris iz Akademije Subrina Professional nam je pokazal figo 2015. Še bolj ležerno in še bolj preprosto. Ja, takšno figo zmore narediti vsaka. In četudi tvoji lasje niso takšni kot Evini, je lahko figa videti lepa in bogata (Boris nam je zaupal tudi trike za tiste, ki imamo manj las od njegovega modela. Jaz sem ga že preizkusila. Deluje. :)

Pa lepo po vrsti – korak za korakom. Kot pri vseh frizurah tudi ležerna (a vseeno lepa in negovana) figa zahteva čist in zdrav las. Lepo počesan. Ko si torej poskrbela z osnovno nego, se začne oblikovanje fige. Ker je tako preprosto, pa ti bo vzelo manj časa kot nega prej.

Ko so lasje počesani, jih torej primi v čop na vratu, nato pa lase zvij.

Korak 4 zahteva oblikovanje fige na glavi, že z naslednjim korakom (sliki 5 in 6) pa jo boš spela z nekaj lasnicami. Boris se je odločil za spenjanje na strani, ki je videti malo drugačno, a vseeno sofisticirano in ležerno hkrati.

Ker ne boš uporabila gumic in celega paketa lasnic ter sponk, figa ne bo močno pričvrščena in bodo zato prameni las sami malo zlezli ven, če ne takoj, se bo to zgodilo takrat, ko se boš odmaknila od ogledala in 'zamigala skozi dan' – že samo sprehod in pogovori (ter z njimi miganje z glavo) bodo zmehčali tudi tvojo figo.

Nimaš 'grive' kot Eva?

Če nimaš tako močnih in gostih las kot Borisov model Eva, naredi majhen trik: preden boš lase začela zavijati, z elastiko naredi čop tam, kjer želiš začeti delati figo, nato pa lase v čopu narahlo natupiraj. Učinek bo dobesedno – osupljivo navdušujoč.

 
Besedilo: Petra Arula, Model: Eva

 

1
Lepo počesani lasje so prvi korak.
2
Lase rahlo primi na strani v čop na vratu.
3
Sledi zavijanje.
4
Korak 4 zahteva oblikovanje fige na glavi.
5
Figo spni z nekaj lasnicami.
6
Boris se je odločil za spenjanje na strani.
7
Končni rezultat.
8
PREJ / POTEM.
Si objava zasluži tvoj všeček?