3 preproste navade za lepše in bolj zdrave lase

Preberi si, kako lahko na tri popolnoma preproste načine izboljšaš videz in zdravje svojih las.

1. LASE SI UMIVAJ MANJ POGOSTO

Lase si umivaš vsak dan, potem pa se pritožuješ, da so vedno mastni. S to navado raje prekini čimprej. Kot prvo, tvoji lasje so mastni, ker jih umivaš vsak dan. Vsakodnevno umivanje bo izsušilo tvoje lasišče, le-to pa bo kot nadomestilo začelo proizvajati še več olja. Rezultat? Mastni lasje.

Namesto tega si začni lase umivati bolj poredko. Začni počasi. Prvih nekaj tednov si lase umivaj vsak drugi dan, čez nekaj časa na vsak tretji dan, na koncu si pa drzni podaljšati na vsak četrti dan. Tvojemu lasišču se bo počasi posvetilo, kaj se dogaja, in bo posledično vedno manj mastno. Še preden se boš zavedala, se boš lahko poslovila od mastnih las!

 

2. NE HODI V POSTELJO Z MOKRIMI LASMI

Se tudi ti večkrat odpraviš v posteljo z mokrimi lasmi? Polagamo ti na srce – takoj prenehaj s to navado. Ko so lasje mokri, so najbolj lomljivi. To pomeni, da jim drgnjenje ob rjuhe vse prej kot koristi. S tem dejanjem si lahko na koncu nakoplješ zlomljene konice in krepaste lase. Tega pa zagotovo nočeš. Zatorej – vedno si posuši lase, preden se zaziblješ v spanec.

 

3. IZBERI SVILNATE RJUHE

Bombažne rjuhe in lasje ne gredo dobro skupaj. Bombažen tekstil namreč posrka vlago iz tvojih las, kot posledica tega pa je las bolj lomljiv in suh. Za nameček se na tvojih rjuhah ohrani vse, kar si čez dan nanesla na lase, to pa ponoči posrka tvoja koža. Če boš namesto bombažnih rjuh uporabljala svilene, boš s tem podaljšala obstojnost lepe frizure in ohranila lepe konice dalj časa.

Si objava zasluži tvoj všeček?