Čudežni argan

Vedno, ko vzamem v roke arganovo olje, se spomnim na svoje prvo srečanje s tem zlatim čudežem. Bilo je pred več kot desetletjem na severu Nemčije. Postavni Maročan je pomočil košček kruha v čudežno olje, da sem okusila eksotiko in ponos njegove dežele, govoril o njegovih zdravilnih učinkih in o tem, kako moji lasje lahko z le nekaj kapljicami na novo zasijejo.

Takrat si olja na laseh in koži še nisem znala predstavljati – v modi so bili lahki losjoni, olja so se nam zdela pretežka in morda premalo sofisticirana. Tudi olje kot zdravilo se je takrat slišalo le kot farsa, saj smo vsi kupovali le hrano z manj maščobe – kako naj bi bila potem maščoba zdravilna?! Olja takrat nisem kupila. Vendar nisem pozabila njegovega vonja in okusa po oreščkih ter obljube, kako zdravilno je za telo, kožo in lase. Moj raziskovalni duh mi ni dal miru in kmalu sem kupila prvo arganovo olje. Moje solatke so postale še bolj slastne. Posebnih zdravilnih učinkov nisem zaznala, a sem vseeno preizkusila tudi prvo olje za nego, ko je priromalo do naše majhne deželice.

Zdaj si življenja brez maroškega olja skorajda ne znam predstavljati. Moja koža po negi nahranjeno zasije, obnohtna kožica se potuhne, celo pete, če jim le posvetim posebno nego (zvečer jih izdatno namažem, spat grem v bombažnih nogavičkah, da rjuhe ostanejo čiste, zjutraj umijem noge in le še nežno popilim pete, ki jih je olje prijazno omehčalo), dobijo novo podobo 'po pedikuri'.

In lasje? Nikoli niso bili sanjski (razen prvih nekaj dni po rojstvu hčerke, ko jih je gledala kot najčudovitejši okras na svetu in stegovala ročice proti njim – ampak – iskreno – tu so igrali veliko vlogo tudi moji hormoni), a s skrbno nego mi uspe, da tudi moji lasje zasijejo. Kapljica ali dve Morrocanoila pripomore, da jih lažje razčešem in konice nimajo videza slame. Odkar sem odkrila light različico, lahko nekaj kapljic nanesem od polovice las do konic, brez da bi imela občutek obteženosti ali da bi bili moji lasje videti mastni, ravno nasprotno – videti so negovani, krotki in sijoči. Ja, čeprav je moj las zelo problematičen (tanek, krhek in zelo hitro masten), mu je arganovo olje kos, kot je obljubljal Maročan tiste mrzle zime. Zato se ne čudim, da ga uporabljajo tudi zvezdnice, frizerji na največjih modnih dogodkih, modni, filmski in televizijski stilisti ter da so nad njim navdušene ženske po vsem svetu. 

*Poskrolaj do konca, da najdeš izdelke.

 

 

1
Ženske obožujemo inovativne luksuzne izdelke za nego prav vseh vrst las, saj so učinkoviti, uporabljajo pa se povsem preprosto.
2
Prvo olje, ki je tudi mojim lasem z le kapljico ali dvema na konicah podarilo nov videz.
3
Njegova tekstura je tako lahka, da celo mojim tankim lasem pričara naraven, gladek in bleščeč videz brez učinka naoljenih las.
Si objava zasluži tvoj všeček?