Kako do gladkih las z izdelki Moroccanoil

Zaščitni znak znamke Moroccanoil, arganovo olje, ni le del njihovih izdelkov nege za lase, ampak se nahaja tudi v izdelkih za oblikovanje las. V bogati ponudbi pa so še odlične krtače za lase iz keramike in z ionsko tehnologijo, ki pomagajo zgladiti tudi najbolj uporniške lase.

 

 

Moroccanoil Perfect Defense - Zaščita pri toplotnem oblikovanju

 

Vsi se ne zbudimo že s popolno frizuro in čeprav obstaja že kopica izdelkov za oblikovanje las, je včasih potrebno uporabiti ravnalec ali kodralnik, da ukrotimo lase in ustvarimo željeno frizuro, pri čemer nikakor ne smemo zanemariti zaščite pred vročino. Če iščeš nekaj peresno lahkega, bo Moroccanoil Perfect Defense pravi zate. Pred vsakim toplotnim oblikovanjem las (sušenjem s sušilcem, ravnanjem in kodranjem) je nujno potrebna zaščita, saj taki izdelki ustvarijo zaščitno plast, ki preprečuje pretirano izparevanje vlage iz lasu in preprečijo, da bi lasje zaradi vročine začeli pokati ter bi se tako pojavile poškodbe, zaradi katerih lasje izgubijo sijaj, mehkobo in niso več ubogljivi. Moroccanoil Perfect Defense je eden izmed najlažjih izdelkov, kar sem jih preizkusila, lase pa zaščiti pred temperaturami do 230°. Moje lase oblikujem s temperaturo 200°, ker so debelejši in potrebujejo višjo temperaturo, da se oblikujejo v željen koder ali popolnoma zravnajo, medtem ko je za večino dovolj že 180°. Uporabim ga kot zadnji izdelek pred oblikovanjem, prej pa nanesem druge izdelke brez izpiranja. Nanese se čisto enostavno, saj sprej razprši zelo gosto meglico z drobnimi kapljicami, zato ga je zelo lahko nanesti po celotni dolžini las. Navado imam nanesti zaščito dvakrat oz. jo obnovim vsakič, ko uporabim sušilec ali kodralnik. Perfect Defense se ne čuti na laseh in las ne obteži, zato je odličen tudi za tiste, ki imajo tanke in mastne lase. Las ne naredi lepljivih, pri njem pa mi je najbolj všeč to, da se lahko uporablja na suhih in vlažnih laseh in da lahko takoj začnem z delom, ne pa da čakam, da se lasje najprej posušijo, če se jih namenim skodrati ali zravnati. V večji količini se na suhih laseh občuti lažji utrjevalni učinek, vseeno pa je za boljšo obstojnost treba poseči po kakšnem laku za lase. Sprej ima čudovit vonj, ki je enak kot pri vseh izdelkih Moroccanoil, torej salonski z orientalskim pridihom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perfect Defense:

  • Je izjemno lahek in primeren tudi za tanke lase.
  • Uporabljaš ga lahko na vlažnih in suhih laseh in ne rabiš čakati, da se lasje posušijo.
  • Nudi zaščito do 230°C.
  • Ima čudovit vonj.
  • Omogoča enostaven nanos, sprej naredi dobro meglico z drobnimi kapljicami.

 

 

Moroccanoil Keramična krtača 55 mm

Pri sušenju mojih naelektrenih, neravnih laseh vedno uporabim krtačo, ki lase zgladi. Moroccanoil krtače so na voljo velikostih s premerom 25 mm, 35 mm in 55 mm, obstaja pa še ploščata verzija. Moja je največja s premerom 55 mm, ki se najbolje obnese na dolgih laseh. Krtača kombinira keramično cev in ione, ki poskrbijo, da lasje niso naelektreni, kar se je v praksi izkazalo, da deluje zelo dobro. Pri uporabi se mi lasje niso nikoli zapletli v krtačo, ki je gladko drsela skozi lase. Krtača tudi poskrbi, da je temperatura enakomerno razporejena in deluje kot nekakšen ravnalec, zato so lasje po uporabi zglajeni, ampak obdržijo volumen in imajo veliko manj "friza". V ročaju krtače se skriva palčka za pomoč pri ločevanju pramenov las. S krtačo in v kombinaciji s tretmajem Moroccanoil se moji do sredine hrbta dolgi lasje posušijo precej hitreje. Leta sem uporabljala cenejšo, malo manjšo krtačo za lase in je učinek krtače Moroccanoil precej boljši, saj lase bolj učinkovito zgladi.

 

Krtača:

  • je narejena iz keramike in ima ionsko prevleko, ki preprečuje naelektrenost las,
  • v kombinaciji z ozkim nastavkom na sušilcu enakomerno razporedi temperaturo in deluje kot ravnalec,
  • pomaga ustvariti volumen,
  • v ročaju skriva palčko, s katero si pomagaš razdeliti lase,
  • ustvari gladek videz las brez friza.

 

Kako do gladkega videza las in lepih kodrov

 

Čeprav sem vsa najstniška leta nosila svoje naravne kodre, ki sem jih utrdila le s kremo za oblikovanje, se zadnja leta žal naravno ne kodrajo več lepo in so lasje brez oblikovanja videti pusti in z veliko štrlečimi laski. Zato jih vsakič po pranju las s sušilcem in veliko krtačo zgladim, da so ravni, občasno pa jih tudi nakodram. Kakšna je moja rutina po pranju las lahko preveriš spodaj, kombinirala pa sem jo skupaj z nasveti za oblikovanje las.

 

Posuši lase na zraku dokler niso 90% suhi. Čim manj časa so tvoji lasje v stiku z vročino, bolje je za lase. Če se ti mudi, uporabi najprej hladno nastavitev na sušilcu za lase dokler niso lasje skoraj suhi. Moroccanoil tretma za lase tudi zelo pripomore, da se lasje hitreje posušijo.

Razdeli lase na več manjših delov. Res da to vzame več časa in da je telovadba za roke, ampak na ta način bodo tvoji lasje bolj gladki. Vsak del, ki ga posušiš,spni v mini figo ali mini obroč oz. navij na velcro navijalko, da se tako ohladi in je potem bolj gladek.

Nujno uporabi ozek nastavek za sušilec. Ta naredi ogromno razliko, če želiš gladek videz las, ker koncentrira pretok zraka in ga lažje usmeriš tako, kot želiš.

Izberi pravo krtačo za lase. Velika okrogla, keramična krtača ti ne bo le pomagala, da se lasje posušijo hitreje, ampak tudi deluje kot ravnalec, ko se segreje. Moroccanoil krtače so keramične in ionske, kar pomeni, da preprečujejo naelektrenost, na voljo pa imaš več velikosti. Največja s premerom 55 mm je odlična za dolge lase in ustvarjanje volumna pri korenu las.

Začni na spodnjih plasteh in končaj na vrhu.

Ko končam s sušenjem, nanesem Moroccanoil trema za lase, da dobim popoln bleščeč in urejen videz. Tako so moji lasje ravni in zglajeni. Če se odločim, da jih bom nakodrala, jih čez noč ali za nekaj ur spenem v visoko figo, ker tako dobim dodaten volumen in lasje niso več pregladki, posledično veliko bolje zadržijo kodre.

Izberi pravi kodralnik. Že nekaj let so popularni kodralniki debeline 3,2 cm s katerimi dobiš velike, naravne kodre, ampak po mojih izkušnjah tisti kodri ne zdržijo dolgo. Sama vedno uporabim ožji kodralnik z 2,5 cm debelo cevjo in se kodri obdržijo nekaj dni. Pomembna je tudi izbira temperature. Če opažaš, da so kodri preveč lahni (velja za tisti s debelimi lasmi), povišaj temperaturo. Običajna temperatura je 180°, jaz uporabljam 200° (tisti s tankimi lasmi znižajte temperaturo, da preprečite poškodbe).

Pri kodranju las enako začni s spodnjimi plastmi in končaj na vrhu. Za naraven videz vsak koder nakodraj v drugo smer, medtem ko kodranje v isto smer (stran od obraza, razen, če želiš retro kodre) naredi bolj glamurozen videz.

Če želiš, da bodo kodri zdržali veliko dlje, vsak koder, ko je še vroč spni v obliki obroča in počakaj, da se popolna ohladi. Če še vroč koder kar spustiš, se bo hitro zravnal, medtem ko hladni lasje veliko bolje obdržijo obliko. Če nimaš časa, si pomagaj s hladno nastavitvijo na sušilcu za lase, ampak kodre prej res dobro spni, da se ti ne bodo razdrli.

Kodre razčeši s krtačo. Nekatere je kar malo strah razčesati sveže kodre, ker mislijo, da se bodo razdrli, ampak če si lase pustil, da so se ohladili, bodo obdržali obliko.

Takoj uporabi izdelek za utrjevanje. Jaz uporabim kombinacijo voska za lase, ki kodre zgladi in jih lepše oblikuje, nato pa uporabim še lak za lase za dodatno utrditev. Super kombinacija za bolj naravne "messy" kodre je suh sprej za teksturo (npr. Moroccanoil Dry Texture Spray) in zaključek z lakom za lase. Če so tvoji lasje tanki in ne držijo kodrov, že na vlažnih laseh uporabi peno za lase ali pa na suhih laseh pred uporabo kodralnika nanesi lahek sloj laka za lase.

Preveri ponudbo Moroccanoil izdelkov za nego in oblikovanje las na Click2Chic.

 

 

Si objava zasluži tvoj všeček?