Megla okrog tvojih las …

Ne maraš meglenih juter? S tabo se strinja tudi tvoja pričeska. Četudi je doma pred ogledalom vredna vsega zavidanja, je lahko rezultat tvojega truda, ko se čez pol ure pojaviš v službi in se zagledaš v šipi ali ogledalu, le nejeveren krik.

V megli, ki v sebi zadržuje smog, se tvoji lasje hitreje zmastijo in tudi hitro prevzamejo neprijeten vonj smoga, pričeska pa se lahko v hipu spremeni v neurejeno frizuro. Zato v meglenih dneh poskrbi, da bodo lasje vedno čisti, ne pozabi uporabiti balzama, ki bo lase 'zaprl' in jih naredil ukrotljivejše, pri pričeskah pa se loti tudi kakšnega trika. Figa je lahko res dobra rešitev …

Če se tvoji lasje v megli radi kodrajo, boš z ravnanjem v meglenem jutru le izgubljala čas. Raje uporabi 'krofek' in si naredi lepo figo, lase na glavi in po figi pa na koncu še malce poprši z lakom.

Se tvoji lasje radi mastijo? So tanki, pričeska pa brez volumna, megla pa oboje še poudari? Doma, pred odhodom v službo ali zvečer za na koncert si naredi trdno figo in jo na rahlo poprši z lakom za lase. V torbico pospravi krtačo, manjši pršilnik laka za lase in kremo za roke. Ko prideš do službe (ali kamorkoli že te vodi pot skozi megleno mesto), najprej pojdi do stranišča. Tam si spusti figo, rahlo počeši lase in od daleč poškropi z lakom, nato namaži roke s kremo in oblikuj še konice las – na rokah bo ravno še toliko kreme, ki se še ni vpila, da bo lepo oblikovala lase in jih obenem ne bo niti zmastila niti otežila. Obenem pa boš še poskrbela za negovane roke.

Vir fotografij: pinterest

 

1
Figa narejena s krofkom je več kot odlična rešitev v meglenih jutrih.
2
Tangle Teezer krtače rešijo še tako kritično lasno situacijo.
3
Dodatna rešitev v meglenih jutrih: kitke na 101 način.
Si objava zasluži tvoj všeček?