Operi me nežno

Se tudi tebi zdi, da je pranje las postala cela znanost? Boris iz Akademije Subrina Professional nam je razkril, kako lahko povsem enostavno poskrbiš za svoje lase, da bodo lepo obkrožali tvoj obraz in tvoji osebnosti dali piko na i ter da se prav nikoli ne boš zbudila s sračjim gnezdom.

1. korak – pravi izdelki zate

"Izberi pravi šampon. Ta je za nego tvojih las najpomembnejši. O njem se posvetuj s frizerjem, ki najbolje poskrbi za tvoje lase in jih že dobro pozna. Frizer mora poznati tudi tvoj življenjski slog – če se veliko ukvarjaš s športom in lase pereš vsak dan, potrebuješ drugačen šampon, kot če jih umivaš le dvakrat tedensko …" je nazoren Boris. Morda se ti bo zdelo, da so tvoji lasje poškodovani in greš zato na vrat na nos v lov za 'repair' šamponi, v resnici pa so samo suhi in potrebujejo vlago. Če bo frizer prikimal tej trditvi in imaš močan las, preizkusi izdelke z oljem monoi, ki bodo tvoje lase nahranili, navlažili, jim podarili čudovit lesk in omamen vonj.

2. korak – šamponiranje

Lase splakni, nato pa s šamponom nežno zmasiraj lasišče – prvo šamponiranje odstrani maščobo in delno očisti lase, pri njem ni pomembno, ali se zapeni ali ne. Speri in šamponiraj še enkrat – tokrat želiš lasišče in lase dobro očistiti, znak za to, da si na pravi poti, pa je šampon, ki se res dobro zapeni.

Čeprav frizerji zagovarjajo dvakratno šamponiranje, je Boris realen in ob vsakodnevnem pranju las pravi, da je povsem dovolj le eno šamponiranje.

3. korak – dobro speri

Mehke pene so obkrožile tvojo glavo in začele leteti naokrog – čas je, da lase izpereš. Boris poudarja, da je pomembno, da lase res dobro spereš. Če nisi prepričana, ali si bila s spiranjem šampona dosledna, nam je Boris zaupal 'test': "Ko ti pod prsti začne 'hrustati', si dobro opravila svoje delo, zato vzemi brisačo in lase nežno popivnaj.

4. korak – nanesi balzam

Ko si lase popivnala z brisačo, nanesi regenerator ali balzam. "Če ju boš nanesla na mokre lase, bosta spolzela z las in ne bosta mogla opraviti svoje vloge," opozarja Boris. Balzam pusti na glavi dve minuti, masko pa od pet do deset minut. "Niti balzama niti maske ne nanašaj na lasišče; nanesi ju od sredine las navzdol," pravi Boris, ki opozarja, da je to ena od največjih napak, ki jo počnejo ženske, ko z vso skrbjo hočejo narediti za svoje lase več, kot je zanje dobro.

Ko si nanesla balzam, lase počeši, da boš luskasto plast lepo začesala. 

5. korak – lase splakni, počeši in posuši

Lase še enkrat temeljito splakni pod tekočo vodo, nato jih nežno počeši in posuši. Nikar jih ne 'ožemaj', ko jih sušiš z brisačo, saj jih lahko tako uničuješ; naš sogovornik opozarja, da se sploh ne zavedamo, da je tudi las živo bitje, zato se do njega velikokrat obnašamo mačehovsko. Pravi, da turban na vrhu glave lepo poskrbi za pravkar umite lase in iz njih nežno popije odvečno vlago. In končno – na vrsti je sušenje in oblikovanje pričeske v tvojem slogu, nega je končana. Če seveda tvoje konice ne želijo vsaj še malo razvajanja – če boš nanje nanesla kapljico ali dve negovalnega olja, ti bodo povrnile z lepšo obliko pričeske in boljšo 'ubogljivostjo'.

 

(Besedilo: Petra Arula)

 

1
Prava izbira šampona je ključnega pomena.
2
Po splakovanju s šamponom nežno zmasiraj lasišče.Znak za to, da si na pravi poti, je šampon, ki se res dobro zapeni.
3
Boris poudarja, da je pomembno, da pri vsakem pranju lase res dobro spereš.
4
Ko si lase popivnala z brisačo, nanesi regenerator ali balzam.
5
Niti balzama niti maske ne nanašaj na lasišče; nanesi ju od sredine las navzdol,
6
Balzam pusti na glavi dve minuti, masko pa od pet do deset minut.
7
Razvajanje konicam lahko privoščiš z nanosom negovalnega olja.
8
Če boš na lase nanesla kapljico ali dve negovalnega olja, ti bodo povrnile z lepšo obliko pričeske in boljšo 'ubogljivostjo'.
9
Končni rezultat? Zdravi lasje in sijoča pričeska.
Si objava zasluži tvoj všeček?