Nega za lase Moroccanoil

Znamka Moroccanoil je najbolj znana po svojem tretmaju z arganovim oljem, ponujajo pa tudi velik izbor drugih negovalnih izdelkov, ki so prilagojeni različnim tipom las. Linija Hydration je namenjena intenzivni navlažitvi suhih las, najnovejši izdelek Mending Infusion pa je lahek izdelek za obnovo poškodovanih konic.

 

Zaradi zelo suhih, debelih, neukrotljivih las me redko navduši kakšen negovalni izdelek, čeprav redno preizkušam nove in iščem le najboljše, sploh v zadnjem času sem iskala nek skorajda čudežen proizvod, ker mi je šampon proti prhljaju popolnoma izsušil lase in jih več mesecev nikakor nisem mogla dovolj nahraniti ali narediti svilene. Kombinacija izdelkov Moroccanoil me je popolnoma navdušila - uspelo jim je nekaj, kar mi ni uspelo niti s tretmajem z oljem in zelo gosto, težko masko za lase druge salonske znamke.

 

Moroccanoil Hydrating Shampoo - Šampon za hidratacijo

Šampon mi je znan že od prej, saj sem porabila manjšo potovalno verzijo, ki sem jo dobila v Clic2Chic Beauty Box-u. Kremni šampon je brez sulfatov in ima srednje gosto teksturo. Čeprav je brez sulfatov, se že ob prvem pranju zapeni, ob drugem pa se ustvari veliko zelo goste pene. Šampon se popolnoma izpere, brez da bi na laseh ostal kakšen sloj izdelka, lasje pa so že med spiranjem občutno zelo čisti, saj roke kar malo "bremzajo" po laseh. Kjub temu se lasje enostavno razčešejo, skoraj kot bi že uporabila kakšen balzam in se mi glavnik ne zatika. Lasje so dobro očiščeni, ampak niso izsušeni, vseeno pa nego kot vedno po vsakem pranju nadaljujem z masko. Šampon ima enak salonski vonj z orientalskim pridihom kot ostali izdelki Moroccanoil. Embalaža je iz plastike, ki je na otip kot guma, kar preprečuje, da bi ti padla iz mokrih rok, pokrovček pa je na poklop za enostavno uporabo.

 

Moroccanoil Intense Hydrating mask - Maska za intenzivno hidracijo

Maska je po mojem mnenju zvezda znamke Moroccanoil. Preizkusila sem že tone cenejših in salonskih mask, in le dve sta me navdušili tako kot tale. Moji zelo suhi lasje potrebujejo veliko nege in brez dobre maske so neubogljivi, se takoj zapletajo in posledično lomijo ter cepijo. Zadnje pol leta so bili sploh nemogoči, ampak že prva uporaba te maske jih je končno spravila v spodobno stanje. Tako svilenih las nisem imela že zelo dolgo in tudi mehkejši so, čeprav zaradi neravne teksture posameznih las, niso nikoli resnično mehki kot od nekoga s tankimi lasmi. Arganovo olje v tej maski na visokem 3. mestu, za njim pa je glicerin, ki deluje kot odličen vlažilec. S cenejšimi maskami na mojih laseh učinek navlaženosti traja dan ali dva, ampak pri tej maski so še po petih dneh ubogljivi, svileni in na videz veliko bolj zdravi.

 

Maske nanašam po celih laseh vključno z lasiščem, ker moji lasje potrebujejo nego po celi dolžini in jih nič ne zmasti. Pri laseh, ki niso zelo suhi in se zmastijo je bolje, da se maske nanaša na spodnjo polovico las. Vedno jih pustim delovati najmanj 20 minut (navodila za to masko pravijo 5-7 minut, ampak sama vedno maske na laseh dlje, ker opazim boljši učinek). Maska je gosta in kremna ter se enostavno nanese. Izpere se popolnoma, brez da bi za sabo pustila kakšen težek sloj. Že med samim spiranjem sem čutila, kako gladki so lasje, kar se pri mojih laseh zgodi pri zelo malo maskah. Lasje se s sušilcem posušijo svileni, lahki, nahranjeni in ubogljivi.

 

 

Lonček ima še en dodaten prozoren pokrovček, ki varuje masko pred izsušitvijo. Vonj maske mi je najljubši, ker je kombinacija originalnega vonja z bolj kremnimi notami, na laseh pa se dobro obdrži.

 

 

Mending Infusion za obnovo razcepljenih konic

 

 

Mending Infusion je izdelek, ki pomaga zakriti poškodbe las, razcepljene konice, štrleče laske in suh videz. Je lahek kremni serum, ki se hitro vpije in las ne obteži ali zmasti, zato bo všeč tudi tistim s tankimi lasmi. Uporabljam ga na vlažnih laseh kot nekakšen balzam brez izpiranja, saj poleg arganovega olja vsebuje veliko drugih ekstraktov in sestavin, ki negujejo lase (skvalen, hidrolizirano kvinojo, ekstrakt kruhovca, zelenega čaja kamilice in sivke). Uporaba na suhih laseh deluje kot nekakšen hibrid med nego ter stajling izdelkom. Serum zgladi konice, jih naredi bolj urejene in manj suhe. Uredi tudi štrleče laske in pomaga, da se lasje manj zapletajo. Po njem posežem vsakič, ko se mi lasje zdijo na videz suhi in jih moram ukrotiti. Izdelek ima enak vonj kot ostali izdelki Moroccanoil.

 

 

Mending Infusion se nahaja v težji, mediteransko modri steklenički s priročno pumpico. V njej je kar 75 ml izdelka in bo trajal kar nekaj časa. Na mojih dolgi laseh ga pri enkratni uporabi porabim približno 3-4 potiske na pumpico oz. za velikost kovanca za 50 centov.

 

 

Mene so izdelki Moroccanoil navdušili, še posebej maska za lase, ki je odlična. Izdelke lahko najdeš na Click2chic.

 

 

Si objava zasluži tvoj všeček?