V nekaj korakih do gladkih in sijočih las

Zagotovo poznaš ta občutek. 

Tvoja frizura popolna, potem pa stopiš ven na vlažen zrak in v trenutku izgledaš, kot da se že tri dni nisi počesala.

Ne skrbi, nisi edina.

Zate smo pripravili nekaj hitrih in preprostih nasvetov, kako poskrbiš, da so tvoji lasje vedno gladki in sijoči – tudi ko je vreme vlažno in muhasto.

 

KAJ POVZROČA FRIZZ?

Večina ljudi misli, da je frizz pravzaprav posledica poškodovanih las. Pa je to res? Ne nujno.

Stvar je taka: ko so tvoji lasje dehidrirani, si želijo vlage. Vlago poskušajo posrkati iz zraka, ti pa imaš na koncu eno veliko zmešnjavo na glavi.

Če so tvoji lasje krepasti samo takrat, ko je v zraku veliko vlage, potem najverjetneje niso uničeni, ampak samo zelo, zelo dehidrirani.

 

7 NASVETOV ZA GLADKE LASE

1. Ko so tvoji lasje mokri, so najbolj lomljivi, zato moraš biti takrat še posebej nežna z njimi. Las nikakor ne drgni s šamponom, ampak jih samo nežno zmasiraj in potem speri z mlačno vodo.

2. Iz svoje rutine črtaj šampone, ki vsebujejo alkohol, saj le-ta dodatno izsuši lase.

3. Polagamo ti na srce: vedno, ampak res VEDNO uporabi vlažilen balzam za lase. Občasno je tudi priporočljivo, da lase malce razvajaš z maskami. 

 4. Ko zaključiš s tuširanjem, si lase zavij v staro majico ali v brisačo iz mikrovlaken. In spet – las ne drgni, ampak jih samo nežno stisni, da se znebiš odvečne vode.

5. Uporabljaj posebno krtačo, ki je primerna posebej za mokre lase. Taka krtača zagotavlja, da se lasje minimalno lomijo med razčesavanjem.

6. Preden začneš s sušenjem, dodaj na lase kanček olja ali seruma. Tako bodo tvoji lasje videti gladki in sijoči.

7. Na dolgo in široko se izogibaj fenov in likalnikov, saj je vročina sovražnik številka 1 zdravih las. Najbolje, da fen in likalnik položiš v kot oziroma ju uporabljaš samo za posebne priložnosti. Če pa že moraš sušiti lase s fenom, uporabi funkcijo za sušenje z mrzlim zrakom.

8. Pa še to: tudi ko se tuširaš, je dobro, da lase (in pravzaprav tudi telo) umivaš z mlačno vodo.

 

NAJBOLJŠI IZDELKI

Ključna beseda? HIDRACIJA.

Uporabljaj nežne izdelke, ki so namenjeni predvsem vlaženju las. Vlažilni šamponi in balzami naj postanejo stalnica v tvoji rutini – poskusi take, ki vsebujejo kokosovo olje ali kakavovo maslo.

In še en must-have izdelek: leave-in balzam bo postal tvoj najboljši prijatelj.

Si objava zasluži tvoj všeček?