Nora na čokolado

Lahko bi se pisala Čoko. Petra Čoko. Sliši se čoknjeno, a tudi moja vez s čokolado ni nič drugačna. Zrasla sem ob tovarni Gorenjka, kjer je delala tudi moja babica. Ja, lahko si predstavljaš, da sva s čokolado na Ti že iz plenic.

Ker rada raziskujem, študiram in sprašujem najrazličnejše strokovnjake, sem že davno našla 1001 razlog, zakaj je čokolada res dobra zame. Skuhaj si vročo čokolado iz presnega kakava, cimeta, vanilje, ščepca kardamona in malce kokosovega sladkorja, postrezi si jo v skodelico, ob kateri se najraje crtljaš, ter beri naprej.

Čokoladna maska

Najboljši in slastno dišeči tretma za suho in občutljivo kožo, ki ti bo povrnila z nežnostjo, mehkobo in občutkom nahranjenosti.

V gosto zmes zmešaj 3 žlice presnega kakava, 2 žlici sladke smetane, žlico medu, žlico ovsene moke in žlico prahu MSM ter jo s čopičem ali prsti nanesi na obraz. Po 20 minutah jo obriši z vlažno papirnato brisačo, preostanek pa speri s toplo vodo.

Čokoladni srčki

Ne, niso izmišljotina Valentinovega – ljubljeni osebi so čokolado podarjali že prvi 'izumitelji' čokolade – Maji, ki so ritualni čokoladni napitek dali piti ženinu in nevesti.

Mojih 7 najčokoladnih:

  1. Čokoladni fondi s svežim sadjem – prijatelji ga vedno znova obožujejo
  2. Knjiga in film Čokolada
  3. Festival čokolade: Radovljica spomladi in Perrugia jeseni
  4. Najčokoladna doživetja: Obisk tovarne Lidt in izdelovanje čisto svoje Lindt musse čokolade; izdelava čokoladnih pralinejev v čokoladnici Rajska ptica (video o tem, kako smo cosmoustvarjalke naredile pralineje in kaj je pomembno pri izdelavi čokolade, si lahko pogledaš na www.cosmopolitan.si/samo-zate/video-cosmo-cokolada) in izdelovanje Mozartovih kroglic po tradicionalnem receptu v Salzburgu.
  5. Delo na sebi: Kakavov obred s treningom empatije
  6. Masaža: čokoladna v termah Olimia
  7. Yummy: čokoladna krema za roke

 

1
2
3
Si objava zasluži tvoj všeček?