Click2Chic

Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SLOVENIJA

Splošni pogoji Spletne trgovine Click2Chic.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

S spletno trgovino Click2Chic.si upravlja podjetje Ilirija, d.o.o., Tržaška cesta 40, 1000 Ljubljana.

Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.

Storitve spletne trgovine lahko koristite, ko se registrirate kot uporabnik, ali pa se odločite za hitri nakup brez registracije. Ob registraciji v sistem pridobite uporabniško ime, ki je enako naslovu vaše e-pošte, in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata ter povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo ali s hitrim nakupom obiskovalec, ki je starejši od 16 let, postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

1. POSTOPEK NAKUPA

Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno prebrskajte spletni katalog izdelkov. Na levi strani imate na voljo različne filtre, ki vam omogočajo, da čim hitreje pridete do želenega izdelka. Enostavno iskanje izdelkov vam omogoča tudi iskalnik po ključnih besedah, ki se nahaja desno zgoraj.

Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite ikono ''v košarico''. Zgoraj desno v KOŠARICI lahko spremljate, koliko artiklov imate v njej. Če z miško kliknete na gumb KOŠARICA, se vam prikaže seznam artiklov, ki jih imate v košarici, skupni znesek in ostali koraki nakupa.

KORAKI PROCESA NAKUPA:

 1. 1. KOŠARICA: tukaj lahko poljubno spremenite količine izbranih izdelkov. Za izračun skupnega zneska pritisnite gumb ''posodobi količine''. V tem koraku se tudi odločite, ali želite izdelke kupiti kot darilo ali ne.
 2. Kliknete gumb Na 2. Korak: PLAČILO. Če ste že prijavljeni, s svojim profilom izberete način plačila, sicer se morate pred tem registrirati oziroma prijaviti.
 3.  
 4. 2. PODATKI O PLAČILU: Če ste že registrirani in že imate uporabniško ime in geslo, izberite gumb Prijavite se, če se želite registrirati, izberite gumb Registrirajte se, če želite opraviti hitri nakup brez pridobotve uporabniškega imena in gesla, izberite gumb Hitri nakup. Vnesite oziroma preverite svoje podatke in izberite način plačila.
 5. Kliknete gumb Na 3. Korak: DOSTAVA.
 6.  
 7. 3. PODATKI O DOSTAVI: Vpišite podatke za dostavo.
 8. Kliknite gumb Na 4. Korak: PREGLED.
 9.  
 10. 4. PREGLED NAROČILA: Še enkrat preverite količine naročenega blaga, podatke plačnika in dostave.
 11. Kliknite gumb Na 5. Korak: NAROČILO. Navigacija vas glede na izbran način plačila preusmeri na stran, kjer izvedete plačilo.
 12.  
 13. 5. VAŠ RAČUN: Nakup je potrjen. Izpiše se vam vaša številka naročila. Vse informacije o naročilu prejmete tudi na vaš e-poštni naslov.
 14.  

2. NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • PLAČILO PO POVZETJU: Pri plačilu po povzetju boste dostavni službi plačali z gotovino. Upoštevajte, da dostavna služba za tovrstno storitev zaračunava provizijo, ki ni obračunana na računu. In sicer:

- za znesek odkupnine do 98,00 € zaračuna 1,05 € provizije,

- za znesek odkupnine od 98,00 € do 501,00 € zaračuna 1% od vrednosti in

- za znesek nad 501,00 € zaračuna 5,01 €.

 • PLAČILO Z DEBITNO OZ. KREDITNO KARTICO: Omogočamo plačila s karticami Maestro, Activa Maestro, Mastercard, Eurocard, Visa, Visa Electron, Diners Club.  POMEMBNO OBVESTILO: spremembe pri plačilu s karticami Mastercard in Visa (dodatno varnostno geslo, ki ga prejmete na telefonsko številko) - klik za več informacij.
 • PLAČILO Z MONETO:  Za navodila kliknite TUKAJ.

 

3. CENE

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).
Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila.

Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila.

AKCIJE-POPUSTI

Uporabniki spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo pri vsakem izdelku za katerega akcija ali cena s popustom velja, jasno določeni pogoji udeležbe v njih.

Vse posebne/neredne akcije ali marketinške kampanje bodo navedene na spletni trgovini Click2Chic.si na povezavi Nagradne akcije, kjer bodo za vsako posebej objavljena tudi pravila o sodelovanju.

Trenutno aktualne akcije:

OUTLET - traja do razprodaje zalog

Barve Subrina Saten in Supreme - traja do razprodaje zalog

KUPONI S POPUSTOM IN PROMOCIJSKE KODE

Kot način posebne promocije uporabniki lahko določene izdelke kupujejo tudi s pomočjo posebnih kuponov in promocijskih kod s popustom, ki jih dobijo na različne načine (prek SMS-a, na letakih, na družbenih omrežjih …). Promocijska koda ali kupon prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Kode in pravila uporabe bodo jasno določena. Vnos kode je omogočen pri vsakem izdelku in sicer v prvem koraku spletnega naročila – Košarica. Kode ne veljajo za znamke ghd, Moroccanoil, Tangle Teezer in Color WOW.

DARILCA OB PROMOCIJSKIH AKCIJAH

Svoje zveste obiskovalce, bralce e-novičk in vse, ki nas spremljajo prek ostalih medijev radi nagrajujemo, zato mnogokrat izvedemo posebne promocijske akcije. Ena izmed takšnih akcij so darilca ob nakupu nad določeno mejo. Pri tem so tako meja kot možna darilca vselej eksplicitno in nedvoumno navedena. V kolikor se obiskovalec odloči, da izkoristi takšno akcijo, se hkrati zaveda in obveže, da mora v primeru vračila artiklov delno ali v celoti prav tako vrniti tudi darilce, razen če preostala vrednost nakupa vseeno presega mejo, ki je bila določena za darilce ali v kolikor stranka vrnjeni artikel zamenja za kakšnega drugega.

Primer: stranka dobi darilo ob nakupu nad 50 EUR (brez stroškov pošiljanja). Njen nakup znaša 62 EUR, ob čemer prejme darilo. Nato želi vrniti izdelek v vrednosti 20 EUR. Skupna vrednost nakupa tako znaša 42 EUR, kar pomeni, da ni upravičena do darilca in ga mora vrniti. Lahko pa namesto vračila denarja zamenja vrnjeni artikel z artiklom v vrednosti 20 EUR.

4. ZASEBNOST IN ZAŠČITA PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov ipd.. Ponudnik ne zbira vaših osebnih podatkov, razen, kadar mu vi to omogočite oz. v to privolite, tj. ob naročilu izdelkov ali kadar se naročite na naše e-novice. Ponudnik bo uporabil vaše osebne podatke zaradi izpolnitve sklenjenih pogodb oziroma vaših naročil, zaradi tehničnih razlogov administracije na spletni strani, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami in za namen neposrednega trženja. Ponudnik ne bo posredoval vaših osebnih podatkov tretji stranki, kamor ne spadajo pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov, ki so: KABI d.o.o., Pri mostiščarjih 13,1000 Ljubljana in EP1C d.o.o., Tržaška cesta 266, 1000 Ljubljana.

Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti. Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in omogočajo naši strani prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran. Ponudnik uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo spletne strani.

Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke (ime, naslov in e-poštni naslov). Nikoli vam ne bomo pošiljali elektronskih sporočil na katere se niste prijavili. Kadar koli se lahko odjavite od naših e-sporočil, in sicer na info@click2chic.si. Če se spremenijo vaši osebni podatki, vas prosimo, da nas o spremembah obvestite na e-naslov info@click2chic.si. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

5. NAROČANJE

ZAVRNITEV NAROČILA

Naročilo, za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti, se zavrne. Potrošnik ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

OBDELAVA NAROČILA

Spletna trgovina bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, pričela takoj po njegovem prejemu.

HRANJENJE NAROČILA

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Potrošnik lahko vsa svoja naročila spremlja na svojem profilu.

ODSTOP OD NAROČILA

Kupec lahko v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku brez posebnega razloga pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila. Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži na obrazcu ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe.

Ob vračilu morajo biti izdelki neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi račun za blago, osebne podatke in transakcijski račun, če kupec želi prejeti vrnjeno plačilo na svoj TRR.

Kupec mora blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu na naslov: Ilirija, d.o.o., Tržaška cesta 40, 1000 Ljubljana, s pripisom Spletna prodaja.

Stroški pošiljanja vrnjenega blaga so na strani kupca. Kupec blago vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu, da odstopa od pogodbe. Ponudnik skladno s 43d členom Zakona o varstvu potrošnikov vrne celotno kupnino nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Podjetje lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

 

KOLIČINE

Dovoljen je nakup količin za lastno domačo uporabo v vrednosti do 300 €. Akcije in prodajna ponudba je namenjena končnemu potrošniku in velja za običajne količine gospodinjskega nakupa iz zalog prodajnega prostora. Ob količinah, ki ne ustrezajo zgoraj omenjenemu, si prodajalec pridržuje pravico do spremembe količin naročila oziroma o tem vedno predhodno obvesti potrošnika.

6. DOSTAVA

Naročeno blago, ki je na zalogi, iz naročil, prejetih na delovni dan do 12. ure, pripravimo in odpremimo še isti dan, tako da blago načeloma prejmete v 24 urah. Vsa naročila prejeta po 12. uri se pripravijo in odpremijo naslednji delovni dan.

Blago pošiljamo prek podjetja Pošta Slovenije. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Pri artiklih, kjer bodo roki dostave daljši, kot so sicer predvideni, bo kupec o spremenjenem roku dobave obveščen.

Upoštevajte, da je za dostavo pošiljke prav tako potreben določen čas. V Sloveniji čas dostave za večino pošiljk traja en dan, pri čemer pa se ta lahko zaradi različnih vzrokov, na katere ne moremo vplivati, (okvare, nesreče, napake, razmere na cesti ...) podaljša.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Kupec krije poštnino v primeru nakupa, nižjega od 15 €. Strošek dostave ob nakupu do 15 € je 1,99 € in se izpiše ob zaključku vašega naročila ter je zaveden na računu, ki ga prejmete skupaj z naročenimi izdelki. Pri nakupu nad 15 € so stroški pošiljanja BREZPLAČNI.  Če se odločite za plačilo naročila po povzetju, bo znesek stroškov pošiljanja višji zaradi storitve odkupnine in provizije, ki jo zaračuna Pošta Slovenije (glej 2. NAČIN PLAČILA). Ta dodatni strošek vam Pošta Slovenije obračuna naknadno in ni zaveden na računu.

Kupec iz Hrvaške krije poštnino v primeru nakupa, nižjega od 50 €. Stroški poštnine pri nakupu do 25 € znašajo 4,99 €, medtem ko strošek poštnine med 25 € in 50 € znaša 2,99 €. Pri nakupu nad 50 € so stroški pošiljanja na Hrvaško BREZPLAČNI.


Če želite naročiti naše izdelke v Sloveniji, vendar jih želite dostaviti na območje zunaj ozemlja Republike Slovenije, prosimo, da nam pišete na elektronski naslov info@click2chic.si.

V primeru, da blago plačate vnaprej in vas ob dostavi pošiljke ni doma, vam pismonoša v nabiralniku pusti obvestilo o poštnem paketu, ki ga prevzamete na pošti. Če le tega ne prevzamete v roku 10 dni, vas pošta še enkrat poskuša kontaktirati. Po 14 dneh čakanja na vaš prevzem se paket vrne v skladišče trgovine Click2Chic.si.

7. REKLAMACIJE

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.

KOLIČINSKA REKLAMACIJA

V primeru, da v paketu izdelki količinsko ne ustrezajo (dobavljena količina in količina navedena na dobavnici se ne ujemata), mora kupec o tem najkasneje v roku 8 dni po prevzemu obvestiti trgovino Click2Chic.si na elektronski naslov info@click2chic.si in priložiti izpolnjen reklamacijski obrazec. V primeru upravičene reklamacije se kupcu nemudoma oziroma najkasneje v 8 dneh po prejetem obvestilu naknadno pošlje izdelek oziroma se vrne sorazmerna kupnina.

NAPAČNO BLAGO

Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu napačno blago, mora kupec najkasneje v 8 dneh po prevzemu o poškodbi obvestiti trgovino Click2Chic.si na elektronski naslov info@click2chic.si in priložiti izpolnjen reklamacijski obrazec. Na podlagi ustreznega obvestila spletna trgovina Click2Chic.si kupcu v najkrajšem možnem času in najkasneje v 8 dneh od prejetega obvestila izdelek zamenja oziroma, če to iz objektivnih razlogov ni možno, vrne kupnino. Ob prejemu pravega izdelka je dolžnost kupca, da napačno blago izroči pismonoši in mu predloži natisnjen reklamacijski obrazec, če tega ni storil že prej.

REKLAMACIJA FIZIČNO POŠKODOVANIH IZDELKOV

Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu karkoli poškodovano ali razlito, mora kupec takoj oziroma najkasneje v 3 dneh po prevzemu o poškodbi obvestiti Pošto Slovenije in trgovino Click2Chic.si na elektronski naslov info@click2chic.si  in priložiti izpolnjen reklamacijski obrazec. Na podlagi ustreznega obvestila Click2Chic.si kupcu v najkrajšem možnem času in najkasneje v 8 dneh zamenja izdelek oziroma vrne kupnino. Ob prejemu novega izdelka je dolžnost kupca, da razlito ali poškodovano blago izroči pismonoši in sodeluje pri zapisu zapisnika o poškodbi blaga.

REKLAMACIJA SKLICUJOČA NA STVARNE NAPAKE

Skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov prodajalec odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. Napaka je stvarna:

1.     če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2.     če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3.     če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4.     če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
 

Potrošnik mora o napaki prodajalca obvestiti preko elektronskega naslova info@click2chic.si ali po telefonu in izpolniti reklamacijski obrazec, v katerem poda natančen opis napake. Potrošnik mora prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, bo podjetje čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugodilo potrošnikovemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, podjetje v enakem roku poda potrošniku pisen odgovor.

Izdelek z napako skupaj z reklamacijskih obrazcem vrnite na naslov Ilirija, d.o.o. Če je mogoče, ga bomo zamenjali, v nasprotnem primeru pa vam vrnili kupnino. Click2Chic.si si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo če ugotovimo, da je neuporabnost artikla posledica vašega nepravilnega ravnanja.
 

8. VARNOST

Nakupovanje in plačevanje prek spletne trgovine je varno.

Vse denarne transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja podatkov.

Vsa plačila, opravljena s plačilno kartico, so zaradi vaše varnosti in zagotavljanja dobrega občutka obdelana v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačilo lahko opravite s plačilno kartico (Maestro, Activa Maestro, MasterCard, Visa, Visa Electron, Diners Club).

Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo z vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.

9. INTELEKTUALNA LASTNINA

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

10. UGODNOSTI ZA ČLANSTVO V NAŠI TRGOVINI

S prijavo oz. registracijo v naši trgovini ste deležni ugodnosti, ki jih ponujamo:

 • ob naročilih vam ni potrebno več izpolnjevati polj z vašimi podatki, saj so ti že vpisani,
 • imate možnost pregleda preteklih nakupov,
 • brez ponovnega klikanja na izdelke lahko ponovite naročilo,
 • če ste prijavljeni na e-novice, boste pravočasno izvedeli o novostih in naši akcijski ponudbi,
 • ob nakupu določene kombinacije artiklov prejmete en izdelek brezplačno,
 • ob nakupu nad 15 € vam izdelek brezplačno dostavimo,
 • prijatelje lahko presenetite z darilom za rojstni dan ali drugo posebno priložnost kar po pošti.

11. VARSTVO OTROK

Trgovec v spletni trgovini ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Trgovec v spletni trgovini ne ponuja prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Trgovec brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, sprejetih od otrok, tretjim osebam, razen staršem oziroma skrbnikom.

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

12.  IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi Ilirija d.d. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Click2Chic.si, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

11. PODATKI O PODJETJU

Ilirija, d.o.o.
Tržaška cesta 40
1000 LJUBLJANA
Tel: 01 4709100
Mail: info@click2chic.si

IBAN SI56 0292 3001 8308 405 (NLB d.d.)
IBAN SI56 0310 0100 2767 088 (SKB d.d.)
Matična številka: 5043646000
ID za DDV: SI 31782345

Posodobljeno: november 2016

HRVAŠKA

OPĆI UVJETI POSLOVANJA ZA NARUDŽBE IZ HRVATSKE

Opći su uvjeti internetske drogerije Click2Chic.si sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača Republike Slovenije (zvpOT-upb2).

S internetskom drogerijom Click2Chic.si (u nastavku trgovac) rukovodi poduzeće Ilirija, d. d.
Molimo vas, pozorno pročitajte opće uvjete poslovanja, naime, oni vas obvezuju od trenutka kad se prijavite u našu internetsku drogeriju. Podrazumijeva se kako ste tijekom svake transakcije izvršene putem naše internetske drogerije upoznati i suglasni s ukupnim sadržajem općih uvjeta i kako ste u ponuđene opće uvjete usuglasili bez ograničenja. 

Usluge internetske drogerije možete koristiti nakon registiracije poput korisnika. Uz registraciju u sustav primate  korisničko ime koje je podjednako vašoj e-adresi i lozinki. Korisničko ime i lozinka korisnika bez ikakve dvojbe određuju i vežu s unesenimi podaci. Korisnici stariji od 16 godina, s činom registracije u sustav, postaju korisnici i steknu pravo na kupovinu u našoj internetskoj drogeriji. Trgovac si pridržava pravo do bilo kakvih promjena općih uvjeta poslovanja bez prijašnje najave. Promjene su važeće od trenutka objave te su za korisnika obvezatne.

Internetska je drogerija otvorena svakog dana 24 sata dnevno. Zbog različitih tehničkih razloga poslovanje putem internetske drogerije ili dostup do drogerije ponekad nije moguć. Stoga si trgovac uzima pravo da na privremeno ili stalno vrijeme ograniči ili u potpunosti zaustavi prodaju pojedinih ili čak svih proizvoda ili da na privremeno ili stalno vrijeme ograniči ili u potpunosti zaustavi dostup do stranica internetske drogerije. Trgovac ne preuzima odgovornosti u slučaju nedjelovanja drogerije zbog neznanja korištenja, mogućih posljedica zloupotrebe internetske drogerije, nedjelovanja usluga zbog ispada internetske veze, ispada opskrbe električnom energijom ili ostalih tehničkih smetnji koje bi mogle privremeno ili na duže vrijeme ometati korištenje i kupovinu.

1. POSTUPAK KUPNJE

Ako želite imati uvid u sve proizvode u prodaji, jednostavno pretražite internetski katalog proizvoda. Na lijevoj su vam strani na raspolaganju različiti filtri koji vam omogućavaju što brži dostup do traženih proizvoda. Jednostavno vam pretraživanje omogućava i preglednik prema ključnim riječima koji se nalazi u gornjem desnom kutu ekrana.
Kada pronađete traženi proizvod kojeg želite kupiti, kliknite ikonu »dodaj u košaricu«. Gore desno u KOŠARICI možete odrediti količinu artikla koje ste već unijeli u košaricu. Ako se mišem zaustavite na gumbu KOŠARICA, prikazat će vam se popis artikla iz vaše košarice, ukupna cijena i gumb »na blagajnu«.
Kada ste spremni za zaključak kupnje u KOŠARICI kliknite gumb »NA BLAGAJNU« i pratite sljedeće korake kupnje.

KORACI POSTUPKA KUPNJE:

1. KOŠARICA:

U košarici možete proizvoljno mijenjati količine odabranih proizvoda. Za izračunavanje ukupne cijene kliknite na gumb »ažuriraj količinu«. U tom možete koraku, također, donijeti odluku o tome ako želite proizvode kupiti u obliku poklona.
Kliknete gumb Na 2. Korak: PODACI O PLAĆANJU. Ako ste već prijavljeni, odaberite pomoću svog profila način plaćanja, u suprotnom slučaju trebate prije kupnje izvršiti postupak registriracije odnosno prijave u sustav.

2. PODACI O PLAĆANJU:

Provjerite svoje podatke i odaberite način plaćanja.

Kliknete gumb Na 3. korak: DOSTAVA.

3. PODACI O DOSTAVI:

Upišite podatke za dostavu.
Kliknite gumb Na 4. Korak: PREGLED.

4. PREGLED NARUDŽBE:

Još jednom pozorno provjerite količinu proizvoda koje ste naručili, podatke platitelja i dostave.

Kliknite gumb Na 5. Korak: NARUDŽBA.
Navigacija će vas na osnovi odabranog načina plaćanja preusmjeriti na odgovarajuću stranicu gdje možete izvršiti plaćanje.

5. VAŠ RAČUN:

Kupnja je potvrđena. Ispisat će vam se broj narudžbe. Sve informacije u vezi narudžbe primate i na vašu e-adresu.

2. NAČINI PLAĆANJA:

Trgovac omogućava sljedeće načine plaćanja:


• KARTICOM TEKUĆEG RAČUNA ODN. KREDITNOM KARTICOM:

Omogućavamo kupnju plaćanjem karticama: Maestro, Activa Maestro, Mastercard, Eurocard, Visa, Visa Electron i Diners Club

• PAYPAL RAČUNOM

3. CIJENE

Sve su cijene u internetskoj trgovini izražene u eurima te sadrže DDV (porez na dodanu vrijednost).

Za sve su narudžbe valjane trenutačne cijene. Prilikom kupnje ćemo uzimati u obzir valjanu cijenu trenutka potvrde plaćanja. Trenutačno su valjane ispisane cijene proizvoda koje možemo promijeniti bez prethodnog obaveštenja.

AKCIJE-POPUSTI

Korisnici internetske drogerije mogu kupovati proizvode po akcijskim cijenama i cijenama s popustima. Različite akcije, promocije i ostale marketinške tehnike bit će i označene kao takve. Također će pored svakog proizvoda na kojeg se odnosi akcija ili cijena s popustom biti jasno određeni uvjeti i pravila za sudjelovanje u njima. Sve će specijalne akcije ili marketinške kampanje biti objašnjene u sklopu poveznice »Nagradne akcije« internetske drogerije Click2Chic.si, gdje će biti za svaku pojedinu akciju i napisani uvjeti i pravila o sudjelovanju.

KUPONI S POPUSTIMA I PROMOCIJSKI KODOVI

U sklopu načina posebnih promocija mogu korisnici kupovati pojedine proizvode pomoću posebnih kupona i promocijskih kodova za popust. Za njih mogu korisnici saznati odnosno ih primati na različite načine (putem e-maila, letka, društvenih mreža). Promocijski kod ili kupon donosi različite popuste kod kupnje te je vremenski ograničen. Kodovi i pravila uporabe su i uvijek će biti jasno određeni. Unošenje kodova je omogućeno u prvom koraku internetske narudžbe – Košarica.

POKLONČIĆI KOD PROMOCIJSKIH AKCIJA

Svoje vjerne posjetitelje, čitatelje e-obavijesti i sve one koji nas prate putem ostalih medija volimo nagraditi, stoga često organiziramo posebne promocijske akcije. Jedna od takvih akcija je poklon kod kupnje iznad određenog iznosa cijene. No, u sklopu su svake pojedine akcije iznosi kao i mogući pokloni uvijek eksplicitno i bez dvojbi napisani. Ukoliko se posjetitelj odluči iskoristiti takvu akciju  je ujedno svjestan i obvezatan, u slučaju vraćanja artikla, djelomično ili u cjelini vratititi i poklon, osim u slučaju da preostala vrijednost kupnje svejedno prekorači granicu koja je bila određena za pridobljenje poklona ili ukoliko stranka vraćen artikal zamijeni za neki od ostalih artikla.

Primjer: stranka dobiva poklon kod kupnje iznad 50 eur (bez troškova poštarine). Njezina kupnja iznosi 62 eur i zbog toga dobije poklon. Kasnije želi vratiti proizvod u vrijednosti 20 eur. Ukupna vrijednost kupnje sada iznosi 42 eur, što znači, da nije opravdana do poklona te ga je obvezatna vratiti. No, svakako može umjesto vraćanja novaca zamijeniti artikal s artiklom u iznosu od 20 eur.

 

4. ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Trgovac je obvezatan trajno čuvati sve vaše osobne podatke. Svi su osobni podaci korisnika, pribavljeni putem internetske stranice, povjerljivi i njima nećemo ni u kojem slučaju raspolagati trećim, neovlašćenim osobama.
Većina stranica u našoj internetskoj drogerija je moguće pretraživati bez registracije u sustav i time razotkrivati svojih osobnih podataka poput: imena, adrese, e-adrese. Unatoč tomu neke od informacija pribavljamo automatski koristeći kolačiće i internetske signale (»pixel tags«) t.j. standardnim oruđima u internetskoj industriji. Korištenje nam kolačića i internetskih signala omogućava prepoznati vašu IP adresu, vrstu pretraživača kojeg koristite i vašu opću aktivnost na internetu. Ako u vašem računalu izključite kolačiće, nećete moći kupovati putem internetske drogerije.
Za kupovinu u našoj internetskoj drogeriji nam trebaju vaši osobni podaci. Podatke koje ćete nam posredovati ne razotkrivamo trećim osobama, osim u namjere potvrde valjanosti kupnje putem kartice, dostave proizvoda, reklamiranja i promocije. Trgovac izvodi sve potrebne mjere za zaštitu povjerenosti osobnih podataka. Za zaštitu osobnih podataka je odgovoran i korisnik sam, na način da osigurava svoje korisničko ime, lozinku i odgovarajući protuvirusni program za zaštitu svog računala.

5. NARUDŽBA

ODBIJANJE NARUDŽBE

Narudžba za koju se ustanovi da je internetska drogerija, u sklopu iznesenih uvjeta i podataka s kojima raspolaže, ne može procesirati odbija se. Korisnik ne može zahtijevati ispunu takve narudžbe.

OBRADA NARUDŽBE

Internetska će drogerija s aktivnošću potrebnnom za izvođenje primljene narudžbe započeti smjesta nakon njezinog primitka.

POHRANA NARUDŽBE
Poslana elektronička narudžba odnosno sklopljen ugovor o kupnji je pohranjena na sjedištu poduzeća. Korisnik može sve svoje narudžbe pratiti putem svog profila.

ODSTUPANJE OD NARUDŽBE

Kupac može u skladu s 43. člankom Zakona o zaštiti potrošača u roku od 14 dana nakon primitka robe trgovcu pisno poručiti o odstupanju od ugovora odn. narudžbe. Iznimka su kozmetički proizvodi kojih zbog prirode proizvoda, higijenskih i zdravstvenih razloga kupac ne može vratiti odnosno izmijeniti.
Proizvodi moraju biti u slučaju vraćanja neotvoreni, nekorišteni, neoštećeni, nepromjenjeni u količini te moraju biti u originalnoj ambalaži. Uz vraćanje je obvezatno dodati i račun robe, osobne podatke i transakcijski broj na kojeg kupac želi primiti vraćen iznos cijene.
Kupac je obvezatan vratiti robu poduzeću u roku od 14 dana nakon pisne poruke na adresu: Ilirija, d. d., Tržaška cesta 40, 1000 Ljubljana, s dodatkom 'Internetska prodaja'.
Troškovi su vraćene robe na strani kupaca. Trgovac vrati cijelokupnu kupovnu cijenu smanjenu za svotu manipulacijskih troškova (poštarina i bankarska transakcija) u najkraćem mogućem roku ili najkasnije u roku od 14 dana primljene poruke o odustajanju od ugovora. Vraćanja kupovne cijene vršimo putem TRR kupca.

6. DOSTAVA

Naručenu robu iz narudžaba primljenu na radni dan do 12 sati pripremimo i otpremimo još istog dana. Na taj način, načelno, primate robu u roku od 24 sata. Sve se narudžbe primljene nakon 12 sati pripreme i otpreme sljedečeg dana.
Robu šaljemo putem Pošte Slovenije. U subotu, nedelju, tijekom praznika i blagdana ne izvršujemo otpremanja robe.
Kupac će biti o promjeni roka dostave obavješten, kod artikla gdje će biti rok dostave duži od predviđenog.
Molimo vas, vodite računa o tome da je za dostavu isto tako potrebno neko vrijeme. U Sloveniji za dostavu večina paketa traje jedan dan, no iz različitih se razloga, na koje nemamo utjecaja, može taj rok produžiti (kvarovi, greške, nesreće, stanje na cestama…)

Ugovoreni je partener za dostavu robe Pošta Slovenije. Kupac plaća poštarinu u slučaju kupnje niže od 50 eur. Trošak poštarine kod kupnje do 25 eur iznosi 4,99 eur, dok trošak između 25 eur i 50 eur iznosi 2,99 eur. Svi su navedeni troškovi poštarine kod zaključka kupnje odnosno narudžbe  ukalkurirani u konačnu cijenu te ispisani na računu kojeg primate zajedno s naručenom robom. Kod kupnje iznad 50 eur troškovi su poštarine BESPLATNI.
Dostava je naručene robe u internetskoj drogeriji moguća isključivo na području Hrvatske. Ako ipak želite naručene proizvode u Hrvatskoj dostaviti na područje izvan Republike Hrvatske, molimo vas, da nam pišete elektronskom poštom na adresu info@click2chic.si. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.
Ako pošiljke ne preuzimate u roku od 10 dana, pošta vas pokušava kontaktirati. Nakon 14 dana čekanja na vaše preuzimanje, pošiljka se vraća u skladište trgovine Click2Chic.si. O tome vas obavijestimo i na vaše nadaljne upute oko dostave pričekamo još 10 dana. U slučaju da ne želite preuzti pošiljke, internetska si drogerija Click2Chic.hr uzima pravo da vam naplati manipulativne troškove u iznosu od 10 eur.

7. REKLAMACIJE

Svi su proizvodi prije dostave pregledani i otpremljeni neoštećeni. Vaše ćemo proizvode pozorno spakirati u kutiju za dostavu kako bi ih primili neoštećene i u originalnoj ambalaži.

KOLIČINSKA REKLAMACIJA

Ako poslani proizvodi ne zadovoljavaju količinske vrijednosti (dostavljena se količina i količina navedena na dostavnici ne podudaraju) mora kupac o tome obavijestiti, najkasnije u roku od 3 dana, Click2Chic.si putem elektronske adrese info@click2chic.si. Ako u pošiljki fali pojedini proizvod, na osnovi se ga primljene poruke naknadno šalje kupcu.

POGREŠNA ROBA

Primljenu robo pregledajte smjesta. Ukoliko ste primili proizvod kojeg niste naručili, mora kupac o tome obavjestiti najkasnije u roku od 3 dana nakon primitka pošiljke Click2Chic.si putem elektronske adrese info@click2chic.si. Na osnovi odgovarajuće poruke internetska će drogerija Click2Chic.hr kupcu u najkraćem mogućem roku proizvod izmijeniti. Kada kupac prima  odgovarajući proizvod, njegova je dužnost da pogrešnu robu izruči pismonoši zajedno s ispunjenim reklamacijskim zahtjevom.

REKLAMACIJA OŠTEĆENIH PROIZVODA

Robu pregledajte smjesta. U slučaju da je u paketu išta oštećeno ili proliveno, mora kupac o tome obavjestiti najkasnije u roku od 3 dana nakon dana primitka robe Poštu Slovenije i trgovinu Click2Chic.si putem e-adrese info@click2chic.si. Na osnovi odgovarajuće obavijesti Click2Chic.si vraća kupcu u najkraćem mogućem roku pošiljku odnosno vraća kupovnu cijenu putem poznatog transakcijskiog broja. Kada kupac prima novi proizvod, njegova je dužnost da oštećenu ili prolivenu pošiljku izruči pismonoši i sudjeluje u bilježenju zahtjeva o oštećenosti robe.

REKLAMACIJA KOJA SE ODNOSI NA STVARNE ODNOSNO PRIKRIVENE GREŠKE

Kupac mora o greški obavijestiti trgovca putem e-mail adrese  info@click2chic.si  ili putem telefona. U e-mail poruci mora detaljno opisati grešku proizvoda. Kupac mora trgovcu omogućiti pregled proizvoda. Ako je pogreška nesporna, trgovac u što kraćem roku, a najkasnije u roku od 8 dana, udovolji zahtjevama kupca. Ako o greški postoji sumnja, trgovac pošalje kupcu pisan odgovor u istom roku.

Proizvod zajedno s reklamacijskim zahtjevom vratite na adresu: Ilirija, d. d. Ako je moguće proizvod izmijenimo, u suprotnom slučaju vraćamo novac na vaš TRR. Click2Chic.si si pridržava pravo na negativnom rješenju vaše reklamacije u sljedećim slučajevima:
• ako ustanovi da je kvar proizvoda posljedica vašeg neispravnog korištenja,
• ako proizvod nije vraćen u originalnoj ambalaži.

8. SIGURNOST

Kupovina i plaćanje putem internetske drogerije su sigurnosni.
Sve su novčane transakcije izvršene u internetskoj trgovini zaštitene protokolom Secure Sockets Layer (SSL) i protokolom sigurnosnog šifriranja podataka.
Sva su izvršena plaćanja karticom radi vaše sigurnosti i osiguravanja dobrog osjećaja obrađena u realnom vremenu zajedno s provjerom podataka u bankama. Plaćanje možete obaviti karticama (Maestro, Activa Maestro, MasterCard, Visa, Visa Electron, Diners Club).
Svi su podaci koje primamo od strane korisnika šifrirani pomoću tehnologije za šifriranje podataka SSL. Ovaj napredan postupak šifriranja podataka osigurava sigurnost osobnih podataka i sprečava dostupanje do njih. Osobni se podaci u šifriranom obliku prenesu od vašeg računala u autorizacijski poslužnik banke i oni se NE POHRANE na poslužniku trgovca. Ako želite provjeriti sigurnost vašeg računala prilikom plaćanja, pretražite ikonu brave u donjem kutu ili na kraju reda s naslovom u pretraživaču.

9. AUTORSKO PRAVO

Sva prava pridržana. Svi su tekstovi, software, fotografije, video materijali, grafika, glazba, zvuk, animacije i njihove izvedenice na ovoj stranici predmet zaštite autorskih prava i ostalog intelektualnog vlasništva. Tih se sadržaja ne smije kopirati u komercijalne svrhe ili distribuciju, mijenjati ili objavljivati na ostalim internetskim mjestima. Ova internetska stranica može posjedovati fotografije i grafički materijal za kojeg je trgovac prethodno primio pravo na korištenje, jer su ti materijali zaštiteni autorskim pravom treće strane.

Trgovac pod nikakvim uvjetom nije odgovoran za bilo koje poveznice koje nisu dio ovog internetskog mjesta ili za bilo koja internetska mjesta koja nemaju ikakve veze s ovim internetskim mjestom.  Trgovac otklanja odgovornost za ispravnost bilo kojih podataka ispisanih na Click2Chic.si i bilo kojih proizvoda i usluga koje su ispisane na tim stranicama.

10. UGODNOSTI ZA ČLANSTVO U NAŠOJ DROGERIJI
Činom prijave odnosno registracije u našu drogeriju zadobijete ugodnosti iz ponude:

Kod svake sljedeće narudžbe nije više potrebno upisivati polja s vašimi podaci, jer su već upisani.
Omogućen je pregled prethodnih kupovina. 
Bez ponovnog klikanja na određeni proizvod možete ponoviti narudžbu. U slučaju da ste prijavljeni na e-obavijesti, bit ćete obaviješteni o svim novostima i akcijskim ponudama u pravo vrijeme.
Kod kupnje određene kombinacije artikla primate jedan proizvod besplatno.
Kod kupnje iznad 50 eur dostava je besplatna.
Prijatelje možete iznenaditi poklonom za rođendan ili neku drugu posebnu priliku jednostavno putem pošte.

11. PODATCI O PODUZEĆU
Ilirija, d.o.o.
Tržaška cesta 40
1000 LJUBLJANA
Tel:+386 01 4709154
Mail: info@click2chic.si
IBAN SI56 0292 3001 8308 405 (NLB d.d.)
IBAN SI56 0310 0100 2767 088 (SKB d.d.)
Matični broj: 5043646000
ID za PDV: SI 31782345


Bodi obveščena prva!

Top novosti, akcije, kuponi, kode za popust naravnost v tvoj e-nabiralnik

Sledi nam

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in delovanje spletne strani.

Preberi več

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Ilirija d.o.o.