Primerjava Moroccanoil - mokri in suhi lasje

Moroccanoil je eden izmed bolje prodajanih izdelkov na naši strani – z dobrim razlogom. Gre za vsestransko in odlično olje za lase, ki ga bom danes preizkusila tako na mokrih kot na suhih laseh ter vam rezultate pokazala s slikami.

Gotovo ste že vse videle fotografije prej in potem s čudežnim Moroccanoilom, kajne? Danes sem se odločila objavo speljati malo drugače. Saj vse že vemo, da olje daje izjemne rezultate, ni pa še bilo veliko povedanega o njegovem učinku na mokrih in suhih laseh. Sama ga velikokrat uporabim, ko pridem izpod prhe: lase osušim z brisačo in na konice nanesem manjšo količino Moroccanoila. Toda uporabljam ga tudi na suhih laseh - kadar so le-ti zelo suhi.

Nanos Moroccanoila na mokre konice je verjetno najbolj pogost način uporabe. Olje skrajša čas sušenja, gladi lase in preprečuje nastajanje statike, zato so lasje gladki in svilnato mehki. Meni je še posebej všeč, ker imam zelo tanke lase, ki se hitro naelektrijo in vozlajo, Moroccanoil pa to uspešno preprečuje.

Kaj pa suhi lasje? Sama najpogosteje uporabim Moroccanoil na neobvladljivih pramenih, še posebej, če so naelektreni. Že zelo majhna količina olja jih hitro ukroti. Imam ravne lase, vendar včasih na njih uporabim kodralnik, takrat pa zelo rada dodam tudi Moroccanoil, ki definira kodre in jim daje čudovit lesk. Primeren se mi zdi tudi za glajenje spetih las in pa na primer, če imam kito ali figo – ko lase spustim, so velikokrat videti zmršeni in suhi. Takrat dodam Moroccanoil za definiranje, zelo pa pomaga tudi pri kodrih, ki nastanejo ob nošenju kite, in so velikokrat videti, kot da sem frizuro zamenjala s sosedovim pudljem. Malo Moroccanoila na konicah in že so valovi nežno definirani in izredno svetleči. Uporabo na suhih laseh bi priporočila dekletom z izredno suhimi konicami in kodri.

Moroccanoil je eden izmed tistih izdelkov, ki so res vsestranski. Sama ga včasih uporabim tudi kot masko, pustim na laseh nekaj ur in kasneje izperem, ko si umivam lase. Za vse s tankimi lasmi, ki vam originalna formula ne ustreza, pa imamo še različico Light, ki je namenjena posebej tankim in posvetljenim lasem.

1
Na suhih laseh preprečuje statiko, jih gladi in jim daje sijaj.
2
Na mokrih laseh daje sijaj in definira kodre ter valovite frizure.
3
Moroccanoil lahko uporabljate tako na mokrih kot tudi na suhih laseh.
4
Moroccanoil lahko uporabljate tako na mokrih kot tudi na suhih laseh.
Si objava zasluži tvoj všeček?